Gospodar noči

Skupina Imperij predstavlja pesem Gospodar noči, v kateri se poigrava z vampirsko tematiko. Izognili so se morbidnim klišejem, ohranili pa vampirsko eleganco, romanco in manipulacijo ter pogled v nesmrtnost.

Skupina Imperij po izdanih pesmih Lutke in Žalostna predstavlja novo pesem Gospodar noči z aktualne plošče Lutke, ki je izšla oktobra lani. Zasedba se v pesmi poigrava z vampirsko tematiko, ideja za pesem pa je nastala predvsem zaradi poplave televizijskih in filmskih produkcij na to temo.

Vampirji so v naši kulturi graciozni, karizmatični, uglajeni, po drugi strani pa temačni in prihajajo v spremstvu smrti in samote. Skozi liriko in glasbo se je skupina želela izogniti šundovskemu pridihu tematike, dolgim čekanom, pitju krvi, česnu, krstam in ostalim morbidnim klišejem, ohranili pa so vampirsko eleganco, romanco, manipulacijo ter, skozi medene poljube in nežen ugriz, pogled v onostranstvo in nesmrtnost.

Glede na to, da je pesem mistična, je možnosti za interpretacijo ogromno, ena od njih pa je po besedah zasedbe vsekakor to: “Dekleta, ponoči ni varno hoditi sam okoli. Lahko se zgodi, da vas dobi gospodar noči.”

https://www.youtube.com/watch?v=Tulslc-ilvk

https://www.youtube.com/watch?v=HjjpjF5dxHk