22 septembra 2015

Novice

Najnovejše novice

  • TISOČE SVETOV

Tretji album Tisoče svetov so posneli v začetku letošnjega leta v studiu Beartracks v Kočevju. Že v procesu ustvarjanja in še posebno za mešalno mizo jih je vodil izvrstni producent Robi Bulešić. Ta je izpilil zvok Imperija, da zveni sodobno, obenem udarno in spevno kot še nikoli do sedaj. Melodičnim vokalnim linijam, neobičajnim sozvočjem in nemalokrat brezkompromisno težkemu instumentalu 5-članske zasedbe je pridodal bistveno več mehkobe in sodobnih zvokov klaviatur, kot so jih poslušalci vajeni iz prvih dveh plošč.

Proces ustvarjanja je bil tokrat močno zaznamovan z epidemijo in z njo povezanim dogajanjem. Na račun različnih ukrepov se je ustvarjalno obdobje zasedbe nekoliko podaljšalo in prav tako kot mnoga podjetja, je tudi Imperij kar nekaj časa delal le na daljavo. Časa za ustvarjanje je bilo veliko in v tem času se je nabralo mnogo idej, ki jih je nato igranja željan band hitro oblikoval v zaključeno celoto.

Tudi ko je prišlo na vrsto snemanje, ni šlo brez težav, saj so jim enkrat več ponagajali protikoronski ukrepi in jim za več mesecev odložili odhod v studio. Tudi to skupine ni ustavilo in so v vmesnem času pesmi še dodatno izpopolnili.

Skupina z izidom albuma končuje eno poglavje svojega delovanja in pričenja z novim. V prihodnosti bo namreč delovala v nekoliko spremenjeni in osveženi zasedbi.

  • PLES V DEŽJU
Kdaj ste nazadnje plesali v dežju, kdaj ste nazadnje pozabili na svet okoli sebe in se prepustili trenutku s svojimi najdražjimi? Glasbeni navdušenci iz skupine Imperij ne mirujejo. Karantenski čas so dobro izkoristili in bili glasbeno ustvarjalni. Tokrat se predstavljajo s pesmijo Ples v dežju.
Skupina Imperij predstavlja novo pesem Ples v dežju. Besedilo, glasbo in aranžma je skupno delo skupine, producentsko delo pa je prevzel Robi Bulešić, ki je v preteklosti skupaj s priznanimi glasbeniki sodeloval pri različnih projektih (Dan D, Elvis Jackson, Siddharta, Koala Voice …).
Zaščitni znak skupine Imperij so črni klobuki, nosijo jih, ker z njimi sporočajo, da so zvesti sami sebi in svojemu prepoznavnemu slogu. V videospotu je zaplesal plesni par, režiser Marko Duplišak pa je spet presegel samega sebe in naredil izdelek, ki izstopa iz povprečja. Ples v dežju je tako nasledil konec maja izdano skladbo Popotnik, skupaj pa skladbi napovedujeta nov studijski izdelek spomladi naslednje leto.
Skupina se zato pospešeno pripravlja in vadi material, saj se že čez nekaj dni zaprejo v studio Beartracks v Kočevju. Na nove skladbe bomo zato morali počakati še nekaj časa, do takrat pa vas Imperijci vabijo na ples v dežju.
Za konec pa člani zasedbe Imperij še sporočajo: “Ne ozirajte se na druge! Raje si zaplešite v objem.”

https://www.youtube.com/watch?v=J2DrJXQWmg0&ab_channel=ImperijBand