22 septembra 2015

Novice

Najnovejše novice

PREDSTAVITEV ALBUMA DRUGAČNE BARVE

IMPERIJ 17.11.2023 ob 20h prihaja na oder Orto bara, kjer bodo predstavili svoj novi album. Potem, ko je skupina pred dvema letoma krenila na poponoma novo glasbeno pot in dodobra prevetrila svojo zasedbo, je sedaj posnela svoj četrti album, prvi nove dobe. Na koncertu se jim bo prvič pridružil novi pevec Jure Erpič, ki se odlično počuti v ‘imperialnem’ okolju in to se bo gotovo poznalo tudi na odru. Tako boste lahko slišali vse skladbe posnete na novem albumu, na katerim se jim bodo na odru pridružili tudi glasbeni gostje. Zasedbo Imperij dandanes sestavljajo vokalist Jure Erpič, bobnar Julij Klemenc, kitarista Igor Gruden in Nejc Dolinar ter basist Robert Sršen.
Že pred izidom albuma je skupina izdala štiri nove skladbe: Parazit, Men je vseen, Breze v plamenih in Soseda Breda, na katerih so se jim pridružili številni priznani glasbeniki kot npr. Borut Marolt (Niet), Tinkara Kovač, Nejc Lombardo (Lombardo), Miha Erič (3 Tone), Nikola Sekulovič (Dan D) in David Stritar (Lombardo).
Izid albuma bo pospremila skladba Rad imam jesen, kjer je skupini Imperij vokal posodil izredni Ognjen Zeljić iz skupine Bogunov.