Drugačne barve

Album “Drugačne barve” je za skupino Imperij sicer že četrti, pa vseeno nekaj povsem novega. Je prvi album za štiri nove člane skupine. Je prvi album, ki je nastal v sodelovanju z mnogimi odličnimi slovenskimi glasbeniki. Je album, ki za skupino Imperij pomeni nov začetek, novo glasbo in nova sodelovanja.

Zato bi se rad zahvalil vsem sodelujočim, ki ste omogočili, da skupina Imperij ustvarja naprej, še boljše in z večjim zanosom.

Najlepša hvala Marku Duplišaku, Ognjen Ze in Borut Marolt za glavne vokale. Tinkara Kovač, Nejc Lombardo, Neisha-Neža Buh in Uroš Cingesar za spremljevalne vokale. Nikola Sekulovic za bas linije, Miha Erič za ustno harmoniko, Rudi Javornik, Aljoša Jurkošek in Matija Mlakar za brass sekcijo ter David Stritar za kitare, klaviature in programming skladb na albumu.

Hvala Robi Bulesic in BearTracks Recording Studio Slovenia za mix in mastering.

Hvala založbi Dallas Records Slovenija za zaupanje in podporo skupini Imperij kljub novi zasedbi in novemu začetku.

Hvala Andraz Muljavec za odlično naslovno fotografijo.

Posebej bi se rad zahvalil Davidu Stritarju za pomoč, podporo in prijateljstvo v času, ko sem začenjal znova. Hvala, ker si verjel vame, za vse skladbe, ki si nam jih dal, za vse ure, ki si jih preživel z nami in za nas. Brez tebe tudi albuma “Drugačne barve” ne bi bilo.

In nenazadnje hvala Igor Gruden, Nejc Dolinar, Robertu Sršenu in Jure Erpič, ki so se mi pridružili pri tem glasbenem ustvarjanju in postali pravi Imperijci.

Hvala tudi Nini Grizonič in Jasmin Durić.

Hvala vsem skupaj in vsakemu posebej

Julij Klemenc